EZ Multitech Sdn Bhd

Perniagaan online untuk anda

   Caliph for Baby (Stage 1)

ADAKAH BAYI ANDA KERAP DEMAM DAN SAKIT??

Bila anak demam, bakteria baik dan jahat sedang berperang di dalam badan. Pasti kita terfikir bagaimana mahu membantu bayi anda? Bagaimana cara untuk membantu mereka? Prebiotik FOS yang terkandung di dalam Jus Caliph for Baby insha-Allah dapat membantu kekebalan tubuh badan mereka.

APA ITU JUS CALIPH FOR BABY?

Jus Caliph for Baby merupakan makanan tambahan khas daripada ekstrak buah-buahan dan Prebiotik FOS untuk bayi yang berumur 7 bulan ke atas bagi merangsang sistem imunisasi badan menjadi lebih baik.

Tambahan Prebiotik FOS di dalam produk ini mampu membantu meningkatkan sistem imun badan bayi anda. Semakin banyak sumber prebiotik yang diambil, maka jumlah bakteria baik di dalam sistem pencernaan bayi akan meningkat.

ANTARA BAHAN BERKHASIAT YANG TERKANDUNG DI DALAM JUS CALIPH FOR BABY IALAH:

  • FOS (fructo-oligosacharride)
  • Kismis
  • Biji Aprikot
  • Delima
  • Buah Tin

Caliph for Baby

Membantu Meningkatkan Imunisasi dan Penghadaman Kanak-Kanak
   

KENAPA BAYI ANDA PERLUKAN TAMBAHAN PREBIOTIK?

Prebiotik merupakan berbagai jenis nutrisi yang diperlukan oleh bakteria baik di dalam tubuh bayi anda. Pengambilan Prebiotik juga dapat membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh bayi anda. Dengan adanya Jus Caliph for Baby ini secara tidak langsung dapat membantu merangsang bakteria baik di dalam tubuh bayi anda.

PENGENALAN PRODUK

Caliph for Baby (Stage 1) merupakan jenama keluaran 2016 dari Raffelinna Sdn. Bhd. selepas kejayaan Jus Caliph Kids Expert yang kini dikenali sebagai Caliph for Kids (Stage 2). 

SASARAN PRODUK

Ibu bapa dan penjaga yang mempunyai kanak-kanak lelaki dan perempuan berumur lingkungan dari  7 bulan sehingga 1 tahun.

Ciri-Ciri Jus Caliph for Baby

  • Jus Caliph Disediakan di dalam botol berbentuk cecair
  • Penggunaan 1 botol (350ml) Jus Caliph for Baby tahan sehingga 1-2 bulan

Cara Pengambilan Jus Caliph for Baby

-7 bulan hingga 1 Tahun - 1/2 sudu kecil -(2.5ml) Jus Caliph sebelum sarapan dan -sebelum tidur

KAMI MENERIMA PEMBAYARAN MELALUI ATM CASH DEPOSITE / BANK IN ONLINE / CREDIT CARD / DEBIT CARD / PAY PAL / SENANG PAY

Kandungan Jus Caliph for Baby (Stage 1)

TESTIMONI PENGGUNA
   
Testimoni Ibu Bapa Yang Mengamalkan Jus Caliph Kids Expert

Untuk melihat imej testimoney dengan lebih jelas, sila klik tetikus sebelah kanan dan klik view imej

   DISCLAIMER: Testimoni di atas adalah daripada pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Caliph Team

Caliph Team

Caliph Team

PENGKELASAN PRODUK DAN UJIAN MAKMAL
   
Adakah Jus Caliph Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?

Ya! Jus Caliph Kids Expert mendapat pengiktirafan sebagai ‘PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR’ kerana ianya hanyalah makanan tambahan (Food Supplement) berasaskan buah-buahan Gred Terbaik.

Pengkelasan Produk

Ujian Makmal

Proses Pembuatan Produk

KAMI MENERIMA PEMBAYARAN MELALUI ATM CASH DEPOSITE / BANK IN ONLINE / CREDIT CARD / DEBIT CARD / PAY PAL

SIJIL HALAL
   
Adakah Jus Caliph Mendapat Sijil Halal Daripada JAKIM?

Ya! Jus Caliph Kids Expert mendapat pengiktirafan HALAL daripada pihak JAKIM


Kerajaan Malaysia

Sijil Pengesahan Halal


ASIA HONESTY AWARD
   
Produk Jus Caliph Kids Expert Memenangi Asia Honesty Award 2015

Caliph Kids Expert telah memenangi Asia Honesty Product Award 2015 kerana Ketelusan, Kejujuran dan Integriti produk di bawah Jenama Caliph Kids Expert.

ASIA HONESTY AWARD


Sila Rujuk Maklumat Disini

SOALAN LAZIM
PERSOALAN YANG SELALU DIAJUKAN


Apakah Itu Jus Caliph for Baby?

Jus Caliph for Baby merupakan makanan tambahan khas daripada ekstrak buah-buahan dan Prebiotik FOS untuk bayi yang berumur 7 bulan ke atas bagi merangsang sistem imunisasi badan menjadi lebih baik.

Tambahan Prebiotik FOS di dalam produk ini mampu membantu meningkatkan sistem imun badan bayi anda. Semakin banyak sumber prebiotik yang diambil, maka jumlah bakteria baik di dalam sistem pencernaan bayi akan meningkat.


Apakah Kandungan Yang Terdapat Di Dalam Jus Caliph for Baby?

FOS (fructo-oligosacharride), Kismis, Biji Aprikot, Delima dan Buah Tin.


Kenapa Saya Harus Memilih Jus Caliph Kids Expert Untuk Anak Saya?

Anda perlu memilih Jus Caliph Kids Expert kerana kesemua kandungan di dalam Jus Caliph merupakan sumber yang tinggi dengan Serat, Vitamin, Mineral dan Nutrisi yang lain. Kurma, Kismis, Madu, Delima dan Buah Tin merupakan makanan sunnah yang sangat digalakkan diamalkan oleh semua umat Islam termasuk kanak kanak.

Setiap bahan yang terkandung di dalam Jus Caliph memiliki kehebatannya tersendiri yang mampu menjadi penawar pelbagai penyakit dan perkembangan minda bukan sahaja terbukti secara saintifik, malahan turut diperakui khasiatnya oleh baginda Rasulllah SAW melalui ayat-ayat suci Al-Quran dan juga Hadis.
Amalan pengambilan gabungan makanan sunnah melalui Jus Caliph bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malahan membantu anak anak anda memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian mereka, In Shaa Allah.


Adakah Jus Caliph Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?

YA. Jus Caliph - Sunnah Supplement For Kids mendapat pengiktirafan sebagai 'PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR' kerana ianya hanyalah makanan tambahan (food supplement) berasaskan buah-buahan Gred Terbaik. Walaubagaimanapun, anda boleh semak status Jus Caliph di KKM menggunakan Nombor Rujukan 020215/01/249


Siapakah Pengeluar Jus Caliph Kids Expert?

Jus Caliph di keluarkan dan di pasarkan oleh syarikat Raffelinna Sdn Bhd, sebuah syarikat Muslim dari Kedah yang sudah 3 tahun berpengalaman dalam jualan produk kesihatan dan kecantikan. Syarikat ini amat mementingkan produk yang berkualiti, suci dan berkesan. Bukan sahaja keuntungan yang di cari, malah keberkatan dalam perniagaan yang menjadi tunjang utama syarikat bumiputera ini.


Adakah Produk Ini Berkesan?

Dengan izin Allah. Produk ini baru berada di pasaran pada bulan Februari 2015 dan kami telah menerima terlalu banyak testimoni yang baik dari pengguna dan setakat ini sudah lebih 2 juta botol dijual walaupun tidak sampai 3 tahun berada di pasaran.


Produk Ini Sesuai Untuk Siapa?

Jus Caliph ini diformulasikan khas kepada kanak kanak seawal 1 tahun dan keatas. Ibu yang mengandung jugak boleh ambil jus Caliph.


Cara Pengambilan?

1 botol Jus Caliph for Baby didatangkan dalam bentuk cecair dan mengandungi 350ml.

7 bulan hingga 1 Tahun – ½ Sudu Kecil (2.5ml)


Boleh Campur Jus Caliph Dengan Makanan Lain?

Boleh kerana jus Caliph ialah makanan tambahan dan boleh dicampurkan dengan makanan lain seperti susu dan sebagainya.


Warna Jus Caliph?

Seakan-akan warna madu, kuning cair. Walaubagaimanapun warna jus Caliph berbeza bergantung kepada bahan mentah yang kami perolehi semasa pemprosesan dan di dalam Jus Caliph terdapat serdak-serdak bagi menunjukkan ianya adalah asli.


Ibu Hamil Boleh Minum Jus Caliph?

Sangat digalakkan kerana ianya adalah pemakanan sunnah. Ini dapat membantu tumbesaran dan melengkapkan nutrisi bayi di dalam kandungan.


Ibu Menyusu Boleh Minum Jus Caliph?

Boleh dan sangat digalakkan kerana ianya dapat menambah susu badan si ibu.


Apaka Kaedah Terbaik Penyimpanan Jus Caliph?

Jus Caliph suplimen boleh disimpan pada suhu bilik, namun digalakkan untuk disimpan di dalam peti sejuk agar lebih enak.


Adakah Produk Ini Mempunyai Kesan Sampingan?

TIDAK, produk ini tidak mempunyai kesan sampingan kerana produk ini ialah makanan tambahan dan tidak dimasukkan bahan pengawet atau sebagainya.

DISCLAIMER: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihat menggunakan produk ini seperti arahan yang tertera pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah atau komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.